Start Glavna jela Pečena pastrmka sa ruzmarinom

Pečena pastrmka sa ruzmarinom

Clipboard04

Priprema:
1. Pastrmke očistiti, oprati i zarezati po sredini na nekoliko mesta, a potom posoliti po ukusu.
2. Za marinadu iseckati beli luk, dodati malo soli i mešavine suvog začina po ukusu, seckan peršun, bosiljak i ruzmarin. Dodati ulje i vino, te sve lepo promešati.
3. Ribu ”uroniti” u marinadu i ostaviti je tako da odstoji oko pola sata, a zatim sve zajedno premestiti u tepsiju za pečenje.
4. Odgore staviti limun isečen na kolutove i prekriti alu-folijom.
5. Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta.
6. Nakon toga, skloniti foliju i peći još pola sata. Ako je potrebno peći još malo, tek toliko da dobije lepu žućkastu koricu.

Recept Dragana Pavlovića iz Niša
Recept Dragana
Pavlovića iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!