Start Glavna jela Pečeni zubatac

Pečeni zubatac

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
zubatac

Priprema:

1. Ribu dobro očistiti, oprati i ocediti.
2. Dok se riba cedi, napraviti marinadu. U dubljoj posudi pomešati maslinovo ulje i vino. Dodati sitno iseckan beli luk i peršun.
3. Oceđenu ribu dobro posoliti i začiniti po ukusu, pa je staviti da odstoji u marinadi oko sat vremena. Povremeno je okretati da zubatac dobro upije marinadu.
4. Pleh za pečenje podmazati uljem i dobro zagrejati u rerni.
5. Pomešati belo i kukuruzno brašno, pa ribu panirati.
6. Ribu staviti u zagrejan pleh, preliti ostatkom marinade i peći sat vremena na 200 °C.

Recept Ljiljane Stanković iz Niša
Recept Ljiljane Stanković iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!