Start Glavna jela Pečurke s pilećom džigericom

Pečurke s pilećom džigericom

Foto: Dragica Lovčević


Za 3 osobe
Priprema: 60 min.
Mrsno jelo

Sastojci:

* 300 g lisičarki

* 300 g rujnica

* 200 g pileće džigerice

* 1 glavica crnog luka

* malo soli

* 1 kašičica suvih biljnih začina

* 3 kašike masti

Priprema:

1. Korenje lisičarki očistiti od zemlje, ali ih ne bacati, jer su jestivi.
2. Oprati lisičarke i ocediti ih od vode, pa ih iseći na listiće.

3. Rujnice očistiti i oprati na isti način, pa iseći i koren i kapice na listove.

4. Pileću džigericu oprati i ostaviti da se ocedi od vode.

5. Crni luk iseći na kockice i na umerenoj temperaturi pržiti na masti dok ne postane staklast.

6. U luk dodati pileću džigericu i kratko je propržiti neprekidno mešajući da promeni boju.

7. Dodati isečene lisičarke, pa nadalje dinstati povremeno mešajući dok napola ne omekšaju.
8. Potom ubaciti isečene rujnice i nastaviti dinstanje dok suvišna tečnost ne uvri. Začiniti po ukusu i poslužiti kao samostalno jelo ili s pohovanom piletinom.


Recept Dragice Lovčević iz Šapca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!