Start Zimnica Pekmez od šljiva sa čokoladom

Pekmez od šljiva sa čokoladom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 2 tegle
  • Lako

Sastojci:

1 kg šljiva (bez koštice)
600 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
30 ml ruma

ISPROBAJTE I… Pekmez od kupina sa kurkumom

Priprema:

1. U većoj šerpi šljive pomešati sa šećerom, dodati malo vode i kuvati na umerenoj temperaturi dok se šljive potpuno ne raskuvaju.
2. Zatim, dodati rum i izrendanu čokoladu, pa kuvati još desetak minuta uz stalno mešanje.
3. Pripremljen pekmez odmah sipati u čiste, suve, prethodno sterilisane tegle, zatvoriti, umotati i ostaviti da se ohladi, pa tegle odneti u ostavu.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!