Start Hlebovi Hleb sa začinskim biljem

Hleb sa začinskim biljem

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
500 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
300 ml tople vode
¼ kocke svežeg kvasca
3-4 kašike maslinovog ulja
4 čena usitnjenog belog luka
3 kašike usitnjene mirođije

Priprema:
1. Kvasac sa šećerom rastvoriti u malo vode, pa ostaviti da nabubri.
2. U posudi za mešenje pomešati brašno i so, pa kada je kvasac spreman dodati ga u brašno. Zatim, usuti i ostatak tople vode, te zamesiti mekano testo.
3. Pokriti pamučnom krpom i ostaviti na narasta na toplom mestu, oko pola sata.
4. Testo lagano premesiti i podeliti na 12 jufkica. Svaku jufkicu fino oblikovati i ređati u pleh ili tepsiju. Tako pripremljeno testo pokriti i ostaviti desetak minuta da nadođe.
5. Spremno testo blago premazati maslinovim uljem, pa peći u ugrejanoj rerni na 220º C, dok ne dobije zlatno-rumenu boju.
6. Za to vreme, sjediniti beli luk, mirođiju i maslinovo ulje.
7. Pečen hleb izvaditi iz pećnice i bogato premazati pripremljenim začinima. Ostaviti da se prohladi pa poslužiti.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here