Start Hlebovi Ražani hleb sa čokoladom

Ražani hleb sa čokoladom

Ražani hleb
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 180 minuta
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

200 g ražanog brašna
300 g int. pšeničnog brašna
1 kašičica soli
20 g čokolade u prahu
1 kašičica šećera
15 g kvasca
150 ml tople vode
2 kašike šumskog meda
ulje

Priprema:

1. Kvasac i šećer sjediniti sa mlekom i ostaviti da zapeni.
2. U posudi promešati brašna, so i čokoladu pa dodati kvasac i med. Što bolje umesit testo, toliko da postane glatko i elastično. Jufku premazati sa malo ulja, prekriti krpom i ostaviti da se udvostruči.
3. Premesiti testo i položiti u pleh obložen papirom za pečenje, prekriti i ostaviti da se udvostruči.
4. Premazati sa malo vode i peći u ugrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
5. Hleb izvaditi iz pećnice, prekriti i ostaviti da se prohladi na rešetki.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!