Sastojci:
Podloga
750 g karfiola
100 g mlevenih badema
2 jaja
1 kašičica origana
1 kašičica suvog bosiljka
so, biber
Nadev
4 kašike kečapa
3-4 čeri paradajza
130 g mocarele
list bosiljka ili peršunov list
biber
ISPROBAJTE I… Picu od palačinki
Priprema:
1. Uključiti rernu na 190ºC da se zagreje. Na pleh postaviti list papira za pečenje.
2. Karfiol oprati i izrezati na manje komade pa samleti što sitnije u blenderu ili izrendati pa viljuškom naknadno fino usitniti krupnije komadiće.
3. Mleveni karfiol preručiti na pleh i peći u ugrejanoj rerni oko 15 minuta.
4. Nakon toga, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
5. Zatim, karfiol prebaciti na kuhinjsku krpu i dobro uvezati pa uvrtati krpu i što bolje ocediti karfiol od viška tečnosti. Oceđen karfiol preručiti u posebnu posudu.
6. Pećnicu uključiti da se zagreje na 240ºC.
7. U posudu sa karfiolom dodati bademe, jaja, suve začine, so i biber pa sve dobro promešati da se dobije homogena smesa.
8. Na pleh obložen papirom nakapati malo maslinovog ulja i izručiti smesu pa formirati krug (30 cm) služeći se kašikom ili rukama.
9. Peći u ugrejanoj rerni 15 minuta tj. dok ne dobije zlatno braon boju. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi.
10. Zatim, naneti kečap i ravnomerno razmazati. Na to dodati kriške mocarele, paradajz isečen na polovine, seckani sveži list bosiljka ili peršun i sve začiniti biberom po ukusu.
11. Peći 8-10 minuta tj. dok se sir ne istopi.
12. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi. Pre serviranja dekorisati sa par listova bosiljka ili peršuna.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net