Start Zimnica Proveren recept za najbolju turšiju!

Proveren recept za najbolju turšiju!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 180 min
  • 15 osoba
  • Lako

Sastojci:

8 kg mešanog povrća
10 l vode
300 g soli
350 ml esencije
10 g konzervansa
20 g vinobrana

Priprema:

1. Povrće (zelene paprike, zeleni paradajz, krastavčići, karfiol, šargarepa, malo crnog luka) oprati, očistiti, iseckati po želji i staviti u veće tegle ili burence za turšiju.
2. U veći lonac dodati vodu i so pa kada provri dodati esenciju, isključiti ringlu i kuvati dok ne utihne.
3. Dodati konzervans i vinobran pa sve dobro promešati i ostaviti da se ohladiti.
4. Povrće preliti ohlađenim presolcem i povezati tegle ili dobro zatvoriti burence, pa ostaviti na predviđeno mesto za zimnicu.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here