Start Glavna jela Testa Pice sa kukuruznim brašnom

Pice sa kukuruznim brašnom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Za testo:
200 g kukuruznog brašna
300 g belog pšeničnog
brašna
1/2 kocke svežeg kvasca
1,5 dl mleka
2 čena belog luka
1 dl ulja, so
1 kašičica šećera
1 jaje

Za fil:
200 g kečapa
200 g suvog vrata
200 g kačkavalja
100 g mariniranih šampinjona,
origano

Priprema:
Testo:
1. U dublju posudu sipati mlako mleko, kvasac dodati kašičicu pšeničnog brašna i šećer. Promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu sipati polovinu mešavine kukuruznog i pšeničnog brašna, dodati nadošao kvasac, ulje i malo soli po ukusu pa promešati. Zatim postepeno dodavati preostalu mešavinu brašna i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:
1. Suvi vrat i marinirane šampinjone iseći na kockice te pomešati sa kečapom.

Finalni postupak:
1. Nadošlo testo podeliti na manje kuglice veličine kajsije. Potom kuglice testa ručno istanjiti kako bi se oblikovale manje pice.
2. Ivice oblikovanog testa premazati umućenim jajetom. U sredinu naneti malo pripremljenog fila i posuti rendanim kačkavaljem.
3. Gotove pice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!