Start Predjela Ostalo Pihtije

Pihtije

pihtije

Sastojci:

– 1 dimljena svinjska kolenica
– 1 sveža svinjska butkica
– 2 sveža svinjska papka
– 2 glavice belog luka
– 1 manji koren rena
– 1 veza zeleni
– 1 manji celer
– 1 šargarepa
– lovorov list
– soli
– bibera
– mlevena crvena paprika po ukusu

Priprema:

1. Meso oprati i poređati u veći lonac.
2. Sitno iseckati zelen, ren, celer i šargarepu. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati lovorov list.
3. Naliti vode da prekrije meso i povrće i ostaviti da se kuva oko 2,5 sata.
4. Kad meso počne da se odvaja od kostiju, pihtije procediti, a tečnost ostaviti sa strane.

Finalni postupak:

1. Meso odvojiti od kostiju i žilica, pa sitno iseckati. Beli luk takođe sitno iseckati i zajedno sa mesom i povrćem rasporediti u pliće posude.
2. Preliti s tečnošću ostavljenom sa strane, promešati i ostaviti da se ohladi.
3. Kad se pihtija stegne, iseći je na kocke i posuti mlevenom crvenom paprikom.

Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!