Start Glavna jela Pileći složenac ispod folije

Pileći složenac ispod folije

Clipboard16

Priprema:
1. Rasporeno pile posoliti i posuti sa malo brašna, a zatim meso ispržiti u tiganju na dobro zagrejanoj masti.
2. Meso izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane, pa na istoj masnoći upržiti 1 kašiku brašna, zatim preliti sa 2 dl mleka, te kuvati dok ne dobije gustinu pavlake. Ostaviti da se ohladi.
3. Krompir skuvati u ljusci, a potom ga oljuštiti i iseći na kolutove.
4. Umutiti šam od belanaca, postepeno dodajući jedno po jedno žumance i na kraju so i usitnjen peršunov list. Dobro izmešati.
5. Umućenu smesu sipati u ohlađen sos.
6. Vatrostalnu posudu obložiti alu-folijom, te prvo poređati jedan red mesa, pa red krompira. Preliti sosom i ponoviti postupak ređanja (najčešće ređanje završim batacima).
7. Na kraju posuti izdrobljenim puterom, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-25 min.

Recept Aranke Lukač iz Novog Sada
Recept Aranke
Lukač iz Novog
Sada

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!