Start Glavna jela Piletina punjena rikotom i spanaćem

Piletina punjena rikotom i spanaćem

Foto: Thinkstock

Sastojci:

15 g sušenog paradajza
80 g spanaća
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
2 čena belog luka, iseckanog
120 g rikote
4 komada pilećih prsa bez kožice, svaki od po 150 g
so i sveže mleveni crni biber

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200°C, a u jednu šerpu ostavite vodu da provri. Sušeni paradajz stavite u činiju otpornu na toplotu i sipajte kutlaču vrele vode. Ostavite 5 minuta da odstoji. Iscedite ga i sitno iseckajte. Stavite ga sa strane (u ovom slučaju možete koristiti i marinirani sušeni paradajz).
2. Posebno skuvajte spanać, ali tek da omekša, oko 2-3 minuta. Zatim ga dobro ocedite. Na srednjejakoj vatri zagrejte ulje u teflonskom tiganju. Dodajte beli luk i propržite ga 1 minut uz stalno okretanje. Dodajte spanać i pržite 1-2 minuta. Skinite sa vatre, dodajte rikotu i paradajz i dobro promešajte da se sve lepo sjedini.
3. Svaki filet pilećih prsa zasecite po sredini (ali ne do kraja) i tek malo istanjite. Zatim jednu stranu premažite smesom do spanaća i rikote, te preklopite i sa strane zatvorite čačkalicama.
4. Posolite ih i pobiberite, pa ih poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom. Pecite ih u rerni oko 20 minuta, sve dok saft ne postane providan. Merite termometrom da temperatura bude 85°C u centru rolnice.
5. Pečeno meso izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi, a potom ga isecite na šnite 1,5 cm debljine.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!