Start Glavna jela Piletina sa baburama u crvenom sosu

Piletina sa baburama u crvenom sosu

Clipboard09

Pripremа:
1. Babure ispeći u rerni, oljuštiti i iseći na trake.
2. Piletinu iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti.
3. Na malo ulja ispeći pileće meso da porumeni, a zatim ga ređati na upijajući papir.
4. Na istom ulju propržiti seckani crni i beli luk, dodati papriku i paradajz pire, pa preliti sa 50 ml vode. Kad proključa, kuvati 10 minuta i vratiti pečenu piletinu.
5. Preliti belim vinom, posuti rendanim kačkavaljem i seckanim peršunom, te zapeći na 180°C oko 15 minuta.

Recept Ane Nikolić iz Niša
Recept Ane
Nikolić iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!