Start Predjela Pita od riblje paštete

Pita od riblje paštete

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (3 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
pita od riblje pastete

Priprema:

Testo:
1. U odgovarajuću posudu sipati brašno i prašak za pecivo, pa dodati kiselu vodu, ajvar, so, biber i origano po ukusu, te žicom zamesiti testo.
2. Testo uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 min.
3. Ispečenu koru izvaditi iz rerne, ukloniti papir pa koru ponovo vratiti u pleh.

Nadev:
1. Komade tunjevine ocediti od ulja, pa dodati paštetu, rendane krastavcice i začine po ukusu.
2. Zatim propržiti susam, pa pola dodati u smesu od tunjevine i paštete. Sve lagano izmešati te premazati koru.
3. Pitu posuti preostalim susamom i ostaviti da se stegne.
4. Seći na štanglice i služiti sa maslinama.

Recept Vesne Petrović iz Niša
Recept Vesne Petrović iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!