Start Deserti Pite Pita sa jabukama

Pita sa jabukama

PitaSastojci:
– 6 jabuka
– 3 kašike šećera
– 2 vanil-šećera
– 2 kašike ulja
za piškotu
– 5 jaja
– 5 kašika šećera
– 4 kašike brašna
za dekoraciju
– 2 šlaga

ISPROBAJTE I…

Mak pita

Pita s kafom

Priprema:
1. Jabuke oljuštiti, preseći ih uzdužno napola, te izdubiti središnji deo.
2. Okruglu dublju tepsiju nauljiti pa dno prekriti polovinama jabuka tako da udubljene sredine budu okrenute ka gore. Ostatak jabuka iseći na manje komade te popuniti praznine tepsije.
3. Pripremljene jabuke posuti šećerom i vanil-šećerom, i staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne omekšaju.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
5. Žumanca umutiti sa šećerom i brašnom, dodati sneg od belanaca pa promešati varjačom.
6. Pečene jabuke izvaditi iz rerne, odliti višak tečnosti, te ih preliti pripremljenom masom za piškotu. Pitu peći u rerni dok ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi te je izvrnuti naopačke.
7. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, njime premazati ohlađenu pitu pa je staviti u frižider da se ohladi.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here