Pita sa višnjama

Pita sa višnjama

SHARE

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sastojci:

Kore:
– 12 tankih listova kora za pitu
– 4 kašike kristal šećera

Fil:
– 600 – 700 g višanja očišćenih od koštica
– 2 kesice vanilin šećera
– 16 kašika kristal šećera

Ostalo:
– ulje za podmazivanje pleha i premazivanje pite
– šećer u prahu za posipanje
– kugla sladoleda

Priprema:
Uzmite 3 kore i svaku pospite sa 1/3 kašike šećera pa ih složite jednu na drugu. Na treću koru rasporedite 1/4 količine višanja tako da prekriju 2/3 kore. U činijici pomešajte 4 kašike kristal šećera i 1/2 kesice vanilin šećera pa time pospite višnje. Smotajte kao rolat, pa prebacite u pleh podmazan uljem. Postupak ponovite za preostale sastojke. Treba da bude 4 rolata u plehu. Pre nego što je ubacite u rernu, gornju površinu pite premažite uljem. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C 35-40 minuta ili dok pita nije gotova. Kora treba da joj lepo porumeni. Nakon što je pita pečena, izvadite je iz rerne, pokrijte je vlažnom krpom i ostavite tako nekih 15 minuta. Ukoliko volite ekstremno hrskavu koricu, pitu nemojte pokrivati. Pitu poslužite posutu šećerom u prahu.

Izvor: naxi.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?