Start Glavna jela Podvarak s mlevenim mesom

Podvarak s mlevenim mesom

Clipboard07

Pripremа:
1. Ukoliko je slan, kiseli kupus oprati i dobro ga ocediti.
2. Crni luk i slaninu iseckati na kockice, pa propržiti na ulju.
3. Zatim dodati mleveno meso i propržiti ga zajedno sa lukom i slaninom dok ne porumeni.
4. Potom dodati kiseli kupus, doliti malo ulja i nastaviti sa prženjem mešajući dok kupus ne omekša.
5. Postepeno dolivati vodu uz povremeno mešanje da se svi sastojci dobro izdinstaju.
6. Na kraju dodati lovorov list, začiniti po ukusu i dobro promešati.
7. Pripremljenu smesu rasporediti u podmazanu vatrostalnu posudu.
8. Krompir oljuštiti, iseći na kolutove i poređati preko mesa i kupusa.
9. Posuti peršunom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-30 minuta.

Recept Ivane Pešić iz Prokuplja
Recept Ivane Pešić
iz Prokuplja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!