Start Predjela Pogača ruža

Pogača ruža

Clipboard08

PRIPREMA:
1. U manjoj posudi sjediniti malo mleka, kvasac, šećer i kašičicu brašna pa promešati te ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešanje staviti polovinu brašna, ulje, malo soli, jedno jaje, jedno belance, preostalo mleko i nadošao kvasac, pa postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti sve dok se ne dobije
glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Potom testo razviti oklagijom i premazati prethodno umućenom mašću sa margarinom i sirom.
4. Testo uviti u rolat i iseći ga na kolutove. Kolutove ređati u nauljenu dublju tepsiju jedan do drugog i ostaviti 15 minuta da narastu.
5. Nadošle kolutove premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći na 180 °C dok dok ne porumeni.

Recept Verice Gligorić iz Šapca
Recept Verice
Gligorić iz Šapca

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!