Start Zanimljivosti Ledena kafa: Kada vam treba nešto hladno, ali i slatko!

Ledena kafa: Kada vam treba nešto hladno, ali i slatko!

ledena kafa 1

Piti vrelu kafu kada je napolju +30? Često baš i nije prijatno. Više vremena prođe u čekanju da se kafa ohladi. Zato se neko, pametno, dosetio ledene kafe. Pa, ako volite i osveženje i kafu u jednom, onda je to prava kombinacija za vas tokom vrelih dana.

Ledena kafa je doživela mnogo kombinacija. To više nije samo kafa sa hladnom vodom ili kockicama leda. Svaki kafić nudi svoju varijantu, pa tako i vi, za svoje goste, napravite svoju kombinaciju.

Kafa, hladna voda i mleko su vam potrebni u svakoj varijanti. Kafu birajte po svom ukusu, domaću jaku crnu, espreso ili neku instant kafu. Razmućkajte je, dodajte hladnu vodu i hladno mleko i to je osnova.

Ali, kada već kuvate kafu, nalijte njom kalupe za led. I kada sledeći put budete pravi ledenu kafu, u mleko dodajte kockice zaleđene kafe.

Kada želite da vam kafa bude slatka, u nju dodajte kuglu sladoleda. Broj kugli ostavljamo vama. Ako vam je ostalo šlaga od neke torte, ostavite koji sat u frižideru i umesto sladoleda dodajte na vrh šolje ili čaše. Odličan ukus daje i koja kap ruma. Za pravu poslasticu dodajte i lomljeni keks ili čokoladne mrvice.

Hladni napitak je spreman, zovite ukućane i goste i uživajte u ovom toplom danu.

ledena kafa 2

Autor: Life Content

Foto: Facebook

 

 

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!