Start Zanimljivosti Pogledajte kako da odolite iskušenjima gladi!

Pogledajte kako da odolite iskušenjima gladi!

ID-10096591
Iskušenja u obliku napada gladi ili čežnje za omiljenim grickalicama ili poslasticama najveći su neprijatelj vaše rešenosti da istrajete u dijeti ili da očuvate liniju kojom ste trenutno zadovoljni.
Kada osete glad, mnoge žene pribegavaju različitim trikovima. Probajte i vi neke od njih.
* Znate li da postoje mirisi kojima možete utoliti glad? Napravite mirišljavu mešavinu eteričnog ulja cimeta i karanfilića i čuvajte je u maloj flašici. Svaki put kada padnete u iskušenje da prekršite pravila dijete duboko udahnite miris koji se širi iz vaše dragocene flašice i osećaj gladi će nestati.

* I odgovarajuće vežbe disanja mogu vam pomoći da odolite iskušenju. Pravilno disanje stimuliše rad onog dela mozga koji kontroliše nagone, pa i glad. Jednu ruku položite na grudi, u nivou srca, a drugu na stomak, duboko udahnite i pustite da se vazduh koji ste udahnuli slobodno spusti do stomaka, pa lagano izdahnite. Napravite kratku pauzu, sačekajte da ponovo uspostavite normalan način disanja, pa celu vežbu ponovite. Na glad ćete u međuvremenu sasvim zaboraviti.

* Čim osetite struganje u želucu popijte veliku čašu vode i to će bar na pola sata odložiti vašu želju za hranom.

* Operite zube. Sama činjenica da nešto radite, makar to bilo obično pranje zuba, odvratiće vaše misli od hrane. Još ako ste od onih kojima hrana ne prija neposredno posle pranja zuba, postigli ste željeni cilj.

Izvor: Novosti

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!