Start Glavna jela Pohovane palačinke punjene mlevenim mesom

Pohovane palačinke punjene mlevenim mesom

palacinke
Priprema:
Palačinke:
1. Pomešati brašno sa malo kisele vode pa dodati jaja, malo mleka i ulje.
2. Potom naizmenično dodavati mleko i kiselu vodu, dok se ne dobije smesa za palačinke odgovarajuće gustine.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način.

Fil:
1. Potopiti soju u toplu vodu da omekša pa je ocediti.
2. Za to vreme izdinstati iseckan crni luk sa mesom te dodati šampinjone iseckane na kockice.
3. Dodati začine po ukusu, sitno seckan peršunov list i na kraju soju pa dinstati dok tečnost ne uvri.
4. Palačinke filovati i preklapati oba kraja da fil ne iscuri.
5. Punjene palačinke uvaljati prvo u brašno, a potom u umućeno jaje i na kraju u prezle. Pohovati ih na vrelom ulju tek toliko da panir porumeni sa svih strana. Gotove palačinke odložiti na kuhinjski ubrus.

Tartar:
1. Kisele krastavce i crni luk sitno iseckati (može i u blenderu), pomešati ih i posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati pavlaku i majonez i lepo sjediniti.
2. Pohovane palačinke poslužiti uz tarar sos.

Recept Jadranke Anetić iz Kaća
Recept Jadranke Anetić iz
Kaća

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!