Start Glavna jela Posna pasticija

Posna pasticija

posna
Priprema:
1. Obariti makarone u slanoj vodi, pa ih ocediti i ostaviti sa strane.
2. Na malo ulja izdinstati sitno iseckan crni i beli luk, pa dodati šampinjone iseckane na listiće, sitno iseckanu šargarepu i peršun. Sve malo prodinstati.
3. Zatim ubaciti usitnjen peršun, celer i bosiljak, čili prah, te posoliti po ukusu. Dinstati dok voda ne ispari.
4. Posebno u tiganju zagrejati margarin pa upržiti brašno. Dodati vodu i neprekidno mešati na umerenoj temperaturi, da se ne stvore grudvice.
5. U vatrostalnu činiju uliti polovinu pripremljenog bešamel sosa, sipati polovinu makarona i na njih fil od šampinjona.
6. Preko šampinjona rasporediti preostale makarone, a potom i ostatak bešamel sosa.
7. Jelo zapeći u rerni na 180 °C dok se ne uhvati rumena korica.

Recept Sandre Maslovarić iz Vrbasa
Recept Sandre Maslovarić
iz Vrbasa

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!