Start Predjela Pite Posna pita koju morate isprobati!

Posna pita koju morate isprobati!

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 45 minuta
  • mirovanje 2 h
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
800 g mekog brašna (tip 400)
200 ml ulja
200 ml vode
½ praška za pecivo, so
Fil
200 g gustina
800 ml vode
1 kašika senfa
250 g margarina
120 g kiselih krastavaca
75 g tunjevine iz konzerve
4 kisele crvene paprike
100 g posnog majoneza
2 kašike susama

Priprema:

Testo
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti ulje i vodu. Postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo i ručno mesiti sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
2. Umešeno testo ostaviti da odmori i podeliti ga na 4 jufke.
3. Svaku jufku istanjiti oklagijom na debljinu od 2 mm. Okruglu tepsiju okrenuti naopačke, prekriti papirom za pečenje, staviti razvučeno testo za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Na isti način ispeći još tri kore.
Fil
1. U dublji lonac sipati 8 dl vode, dodati gustin i malo soli po ukusu, te dobro izmešati. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve vreme dok se ne zgusne.
2. Zgusnut fil ostaviti da se ohladi, dodati u njega margarin, umutiti mikserom i podeliti na 4 dela.
3. U prvi deo dodati seckane krastavce, u drugi oceđenu tunjevinu, u treći seckanu crvenu papriku.
Finalni postupak
1. Prvu koru premazati filom od krastavaca, preklopiti drugom korom i premazati filom od tunjevine. Zatim naneti treću koru i rasporediti fil od paprike, te prekriti četvrtom korom.
2. Filovanu pitu premazati poslednjim filom od majoneza i posuti prženim susamom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here