Start Deserti Nelina torta: Idealna za rođendane

Nelina torta: Idealna za rođendane

Nelina torta

Sastojci:

Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
100 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
100 g seckanih urmi
3 kašike brašna
Za fil:
12 žumanaca
150 g šećera
2 vanil-šećera
4 dl slatke pavlake
200 g čokolade
Za glazuru od čokolade:
100 g čokolade
0,5 dl ulja

ISPROBAJTE I… Belu tortu

Priprema:

Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve dok se šećer ne otopi.
2. U umućena belanca dodati brašno, suvo grožđe, orahe, urme i polako promešati.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer i vanil-šećer, te kuvati na pari mešajući sve dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Zatim
skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, sjediniti sa ohlađenim filom i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Kore premazati pripremljenim filom od čokolade i naslagati jednu na drugu.
2. Filovanu tortu preliti glazurom od čokolade (čokoladu otopiti sa malo ulja) i ostaviti da se stegne

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here