Start Deserti Slatka testa Posni vanil-kolačići sa maslinovim uljem i vinom

Posni vanil-kolačići sa maslinovim uljem i vinom

Zvezdice slatko posno pecivo
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 minuta
  • 60 komada
  • Lako

Sastojci:

250 g oštrog brašna
250 g mekog brašna
prstohvat soli
125 ml belog vina
125 ml maslinovog ulja
125 ml suncokretovog ulja
100 g šećera
1 vanil-šećera
1 kesica praška za pecivo
±150g šećera u prahu
1 vanil-šećera

Priprema:

1. Tečne sastojke naliti u posudu i fino izmešati. Prosejati brašno, dodati so i prašak za pecivo, te promešati.
2. U tako pripremljeno brašno dodati tečne sastojke, šećer i vanil-šećer, pa zamesiti glatku masu.
3. Na blago pobrašnjavljenu radnu površinu prebaciti testo i rastanjiti ga na debljinu od 0.5 cm. Zvezdastom modlicom seći testo. Kolačiće ređati u pleh (nije potrebno stavljati papir za pečenje) i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180º C, 12 minuta.
4. Pečene kolačiće, još vruće, bogato uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanil-šećerom.
5. Sačekati da se kolačići ohlade pa ređati u limenu ili staklenu posudu sa poklopcem. Čuvati zatvoreno na hladnom mestu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here