Start Glavna jela Prase u džaku

Prase u džaku

prase

Recept Milice Dimitrijadu iz Ledinaca

Priprema:
1. Svinjsko meso, papriku, crni luk i krompir iseći na krupnije kocke. Beli luk i peršun iseckati što sitnije, a šeri paradajz preseći napola.
2. Pomešati meso sa krompirom, paprikom, peršunom, crnim i belim lukom. Dodati origano, maslinovo ulje, mešavinu začina, biber i senf.
3. Sve lepo izmešati i ostaviti u frižideru da odstoji oko 30 minuta.
4. Papir za pečenje iseći na veće kvadrate. Na svaki kvadrat staviti po 3 kašike pripremljene mešavine.
5. Zatim krajeve papira skupiti pa zavezati kuhinjskim konopcem i poslagati u tepsiju.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 90 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!