Start Glavna jela Morski plodovi Pripremite i vi – ukusne lignje na žaru

Pripremite i vi – ukusne lignje na žaru

Lignje na žaru
Foto: Stockfood
  • 20 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg svežih lignji
maslinovo ulje
so
limunov sok
masline
peršunov list

Priprema:

1. Sveže lignje oprati i očistiti. Zatim, ih začiniti sa spoljne i unutrašnje strane, pa zaliti maslinovim uljem. Krake iseći ili ugurati u lignju, koja će poslužiti kao džepić.

Pržene lignje u tempura testu

2. Lignje položiti na ugrejan gril i pritisnuti lagano. Tokom pečenja premazati ih s malo maslinovog ulja (na taj način sprečava se isušivanje).
3. Lignje peći desetak minuta, a zatim poslužiti preliveno sokom od limuna, maslinama i posuto peršunovim listom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!