Start Zanimljivosti Prirodni lek: Crveni luk leči štitnu žlezdu

Prirodni lek: Crveni luk leči štitnu žlezdu

Pre odlaska na spavanje, glavicu crvenog luka presečete na pola tako da iz obe polovine može da se iscedi sok i tim komadima izmasirati vrat na području štitne žlezde.

Foto: Unsplash

Poznat je kao efikasan čistač krvi, “ubica” bakterija i bacila, ali tu se delotvornost crvenog luka ne završava. Tako je ugledni lekar iz Sankt Peterburga Igor Knjazkin naveo da je odličan saveznik u borbi protiv problema sa štitnom žlezdom, pa je zapisao i kako bi trebalo da se koristi u te svrhe.

Njegova preporuka je da uveče, pre odlaska na spavanje, glavicu crvenog luka presečete na pola tako da iz obe polovine može da se iscedi sok. Dovoljno je da tim komadima laganim, kružnim pokretima izmasirate vrat na području štitne žlezde i ostavite da sok deluje tokom čitave noći. On će, tvrdi Knjazkin, na prirodan način podstaći funkciju ovog endokrinog organa u šta ćete se, dodaje, vrlo brzo uveriti.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!