Start Zanimljivosti Proglašeni najbolji pekari u Srbiji

Proglašeni najbolji pekari u Srbiji

Druga po redu Pekarijada završena je svečanom ceremonijom i proglašenjem najboljih pekara Srbije u pet kategorija.

Titulu najboljih poneli su: Zef Kajtazi u kategoriji tradicionalno obogaćen hleba, Vesna Maslać bila je najbolja u pripremi obrednog hleba, Miloš Damnjanović pravi najbolji burek sa sirom, dok je Nenad Mrščević pekar koji priprema najbolji slatki dekorisani kroasan u Srbiji. Ana Stanković ponela je titulu najboljeg mladog pekara, a to priznanje zaslužila je za svoje umeće u pripremi uskršnjeg peciva.

Ovo nacionalno takmičenje organizuje se pod pokroviteljstvom kompanije “Lesaffre Srbija” i uz podršku Unije pekara Srbije. Pobednici su osim titule najboljeg pekara osvojili i vredne novčane nagrade, dok je najbolja mlada pekarka nagrađena zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u zemlji, gde će moći da nastavi da razvija svoj talenat.

Pored glavnih kategorija, dodeljene su i specijalne nagrade za najbolji performans, najvrednijeg takmičara, najšarmantnijeg učesnika, a izabran je i “trio fantastiko” ovogodišnje Pekarijade, koji čine tri fantastične mlade pekarke. Svi oni pokazali su da pekarstvo nije samo zanat već jedna posebna veština koja zahteva godine prakse, posvećenosti i usavršavanja.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!