Start Deserti Puding i sladoled Puding od čokolade

Puding od čokolade

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebni sastojci:
– 5dl mleka
– 100 grama masla
– 2 šipke vanile
– 6 jaja
– 150g kristal šećer
– 40g brašna
– 200g čokolade za kuvanje

ISPROBAJTE I… Domaći puding od kafe

Priprema:
U posudu stavite da se kuva 2dl mleka, 100g čokolade za kuvanje, 100 grama masla i šipku vanile. Kada provri dodajte 40 grama brašna i neprestano mešajte po mogučstvu žicom za lupanje snega. Skinite sa vatre i dok je još toplo dodajte jedno po jedno žumance, sve dok ih ne bude 6. Ne prestajte da mešate.
Odvojeno izlupajte srednje čvrst sneg od 6 belanaca, pa u njega dodajte 100g kristal šećera. Morate lupati i mešati sve dok se kristal šećer ne rastopi.
Spojite sneg sa masom od čokolade. Izručite u okrugao kalup koji je namazan maslom i posut kristal šećerom. Staviti kalup da se kuva 30 minuta.
Pripremite preliv od čokolade:
U šerpu stavite 3dl mleka, 50 grama kristal šećera, 100 grama čokolade i šipku vanile. Dobro mešajte na vatri dok ne provri. Kada provri procedite to kroz sito.
Kada je puding skuvan, izručite ga iz kalupa u okruglu posudu, preliti čokoladnim prelivom i služite ga toplog.

Prijatno!

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!