Start Glavna jela Punjene šnicle u sosu od sira

Punjene šnicle u sosu od sira

Foto: Dragica Lovčević

Priprema: 50 min.
Mirovanje: 60 min.
Pečenje: 30 min.

Mrsno jelo

Sastojci:

* 6 svinjskih šnicli

* 6 kiselih krastavčića

* 70 g kačkavalja

* 2 sveže paprike

* malo soli

* mešavina suvih biljnih začina

* 4 kašike brašna

* 3 kašike masti

* 1 kašika seckanog peršuna

Za sos:

* 2 kašike brašna

* 60 g feta sira

* 150 ml mleka

* biber

* so

Priprema:

1. Svinjske šnicle blago istanjiti tučkom za meso, posoliti ih, posuti mešavinom suvih biljnih začina i pobiberiti. Prekriti ih folijom i ostaviti da odstoje u frižideru 60 min.

2. Kačkavalj iseći na tanke listove a papriku na štapiće.

3. Na svaku šniclu naneti list kačkavalja, po sredini staviti kiseli krastavčić i sa strana nekoliko štapića crvene paprike.

4. Pažljivo urolati i krajeve pričvrstiti čačkalicom da se ne razviju.
5. Oblikovane rolnice uvaljati u brašno.
6. U tiganju zagrejati malo masti pa porpržiti rolnice sa svih strana da porumene. Izvaditi ih iz masnoće, poslagati u vatrostalnu činiju i posuti peršunom.
7. U masnoću od pečenja dodati brašno te promešati i kratko propržiti. Ubaciti feta sir i mešati dok se sastojci ne povežu. Sipati mleko i prokuvati.
8. Sos preliti preko šnicli u činiji poklopiti ih i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta. Potom ukloniti poklopac i kratko zapeći.

Recept Dragice Lovčević iz Šapca