Start Glavna jela Punjeni crni luk

Punjeni crni luk

Clipboard05

Priprema:
1. Glavice crnog luka očistiti, a potom ih kuvati oko 20 min. da omekšaju.
2. Krompir iseći na sitne kocke.
3. Potom u odgovarajućoj posudi ili dubljem tiganju zagrejati ulje, staviti krompir i pirinač da se zajedno prže.
4. Zatim dodati mleveno meso i dinstati oko 20 minuta, te dodati biber, mešavinu suvog biljnog začina, mlevenu slatku papriku i kim.
5. Kada se sve zajedno izdinsta, skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
6. Od glavice crnog luka izdvajati kolutove sve do sredine.
7. Zatim luk puniti pripremljenom smesom i ređati u pleh za pečenje podmazan sa malo ulja. Takođe, u pleh sipati oko 150 ml vode i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.
8. Izvaditi pleh i na svaki luk staviti pomalo pavlake, te vratiti u rernu da se malo zapeče.

Recept Nene Vlajković iz Babušnice
Recept Nene Vlajković
iz Babušnice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!