Start Predjela Punjeni mlinci

Punjeni mlinci

punjeni mlinci
Priprema:
1. Mlince staviti u toplu vodu da omekšaju.
2. Za to vreme obariti jaja, oljuštiti ih i iseći na kolutove.
3. Slaninicu i stišnjenu šunku iseckati na kockice. Marinirane pečurke dobro ocediti.
4. Mlince ocediti i poređati na dno podmazane vatrostalne činije i premazati ih debljim slojem milerama.
5. Odgore staviti slaninicu, šunku i pečurke pa poređati kolutove jaja. Posoliti po ukusu, a onda zatvoriti preostalim mlincima.
6. Napraviti bešamel: na puteru propržiti dve kašike brašna, preliti sa 5 dl mleka te preliti mlince. Peći na 200 °C dok se ne uhvati korica.

Recept Dragane Arsić iz Nove Pazove
Recept Dragane Arsić iz Nove Pazove

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!