Start Glavna jela Punjeni zec

Punjeni zec

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
punjeni zec

Priprema:

1. Zeca očistiti i potopiti u hladnu vodu na 2 sata.
2. Crveni luk sitno iseckati i propržiti na ulju.
3. Džigericu na sitno iseći i dodati luku, promešati, te skinuti  sa vatre. Ostaviti da se ohladi, a potom dodati mleveno meso, prezle, šargarepe, jaja, peršunov list, začine i dobro izmešati.
4. Zeca obrisati suvom krpom, dobro posoliti i posuti sitno seckanim belim lukom.
5. Puniti ga pripremljenom smesom. Stomak zeca zatvoriti čačkalicama.
zec
6. Napunjenog zeca staviti u podmazanu činiju i pokriti alufolijom.
7. Peći oko 60 minuta uz povremeno okretanje i polivanje saftom u kome se krčka. Na  kraju skinuti foliju da se meso zapeče.

zec2

danuta
Recept Danute Šereš iz Budisave

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!