Start Glavna jela Punjeno pile

Punjeno pile

pinjeno pile

Priprema:
1. Pile staviti u veću šerpu, naliti vodom da ogrezne i ostaviti da se skuva.
2. Dodati zatim iseckano povrće (šargarepu, zelen, celer i luk). Posoliti i pobiberiti po ukusu i na kraju dodati džigericu.
3. Kuvati sve oko 60 minuta.
4. Posebno skuvati jaja.
5. Kada pile omekša, izvaditi ga i ostaviti sa strane. Povrće i džigericu ostaviti da se kuva još malo.
6. Za to vreme krišku hleba natopiti vodom.
7. Potom izvaditi iz supe šargarepu i džigericu i sitno ih naseckati. Zatim dodati seckani peršun i seckana kuvana jaja. Dodati oceđen hleb i sve zajedno sjediniti.
8. Pile staviti u vatrostalnu činiju, tako da belo meso bude odgore, a zatim ga napuniti pripremljenim filom.
9. Preliti sa malo ulja i staviti da se peče.
10. Pile peći dok ne dobije zlatnu boju. Ne treba dugo da se peče, pošto je već prethodno meso skuvano.
11. Supu od povrća procediti, prokuvati sa rezancima i služiti kao predjelo.

Recept Valerije Molnar iz Zrenjanina
Recept Valerije Molnar iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!