Start Predjela Peciva Pužići sa tunjevinom

Pužići sa tunjevinom

puziciSastojci :

Za testo:
– 150 ml vode
– 150 ml mleka
– 1/2 kockice svežeg kvasca
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
– 5 kašika ulja
– 500 g brašna

Za nadev:
– 1 konzerva tunjevine
– 1 čen belog luka
– 3 kašike pavlake
– 3 kašike kečapa
– 250 g mešanog povrća za rusku salatu

Ostalo:
– 1 jaje (za premazivanje)
– susam (za posipanje)

Priprema :

Testo:
1. U malo mlakog mleka izmrviti kvasac sa šećerom, pa ga ostaviti da nadođe.
2. U dubljoj posudi pomešati preostalo mleko i vodu. Dodati so, ulje i nadošli kvasac.
3. Postepeno dodavati brašno, sve dok se ne umesi glatko testo.
4. Pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da se udvostruči.

Nadev:
1. Skuvati mešano povrće, a zatim ga procediti.
2. Pomešati povrće sa tunjevinom pa dodati pavlaku, kečap i izgnječen beli luk. Sve dobro sjediniti varjačom.

Finalni postupak:
1. Nadošlo testo podeliti na 4 jufke, a zatim svaku još napola (ukupno 8 jufki).
2. Svaku razvući u pravougaonik na debljinu od 5 mm, pa naneti fil sa obe duže ivice.
3. Urolati obe strane ka sredini, a zatim preseći po sredini da se dobiju dva tanja rolata.
4. Svaki uviti u pužić, pa poređati u pleh obložen pek-papirom.
5. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
6. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.

Recept Andree Mogin Gilih iz Bačkog Gradišta
Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!