Start Deserti Torte Raskošna krem torta sa belom čokoladom i eurokremom

Raskošna krem torta sa belom čokoladom i eurokremom

DH
DH

Sastojci:
za koru
– 6 belanaca
– 100 g šećera
– 60 g pečenih mlevenih lešnika
– 4 ravne kašike oštrog brašna
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
– 40 ml ulja
– 2 dl čokoladnog mleka
za fil
– 8 dl mleka
– 130 g gustina
– 6 žumanaca
– 80 g šećera
– 125 g putera
– 50 g bele čokolade
– 100 g belog eurokrema
– 50 g mlečne čokolade
– 100 g tamnog eurokrema
– 6 dl slatke pavlake
– 10 g želatina u prahu

Priprema
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam.
2. Posebno sjediniti brašno, kakao, mlevene lešnike i prašak za pecivo.
3. Pripremljene suve sastojke postepeno dodavati u šam od belanaca i polako mešati varjačom. Na kraju dodati ulje i promešati.
4. Pripremljenu smesu sipati u okrugao kalup, prečnika 24-26 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 160ºC oko 20 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a zatim je poprečno
preseći napola i poprskati čokoladnim mlekom.
Fil:
1. U šerpu sipati 7 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, 1 dl mleka i gustinom. Sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smesu dodati puter i umutiti mikserom. Potom je podeliti na dva dela.
4. U prvi deo dodati beli eurokrem i otopljenu belu čokoladu, a u drugi tamni eurokrem i otopljenu mlečnu čokoladu pa promešati.
5. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i sačekati da nabubri. Polovinu dodati u svetli fil a polovinu u tamni.
6. Slatku pavlaku umutiti u šlag pa u svaki fil dodati po 3 pune kašike a ostatak iskoristiti za dekoraciju.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati svetlim filom i prekriti drugom korom. Zatim naneti tamni fil i poravnati.
2. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!