Start Deserti Puding i sladoled Recept za domaći sladoled

Recept za domaći sladoled

Sladoled napravljen kod kuće ima poseban ukus. Poslužite ga u lepoj čaši ili u kornetu, a zahvaljujući kalupima možete da napravite čak i one na štapiću.

Foto: Freedigitalphotos.net
Foto: Freedigitalphotos.net

Potrebno je:
1 l mleka, 300 g šećera, 2 jajeta, 3 žumanceta, štapić vanile

Za salamuru:
1 kg mlevenog leda, 300 g soli, malo vode

ISPROBAJTE I… 

Kremasti sladoled od kafe

Karamel sladoled (bez jaja)

Priprema:
U posudi prokuvajte mleko sa štapićem vanile, a u drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa ih umutite mikserom. Preko umućenih jaja lagano sipajte prokuvano mleko neprestano muteći. Smesu procedite i stavite je na dva-tri sata u frižider. Potom posudu izvadite i stavite je u pripremljenu ledenu salamuru, pa sladoled mešajte oko pola sata. Sipajte ga u posude i stavite u zamrzivač.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net