Sladoled napravljen kod kuće ima poseban ukus. Poslužite ga u lepoj čaši ili u kornetu, a zahvaljujući kalupima možete da napravite čak i one na štapiću.

Potrebno je:
1 l mleka, 300 g šećera, 2 jajeta, 3 žumanceta, štapić vanile
Za salamuru:
1 kg mlevenog leda, 300 g soli, malo vode
ISPROBAJTE I…
Priprema:
U posudi prokuvajte mleko sa štapićem vanile, a u drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa ih umutite mikserom. Preko umućenih jaja lagano sipajte prokuvano mleko neprestano muteći. Smesu procedite i stavite je na dva-tri sata u frižider. Potom posudu izvadite i stavite je u pripremljenu ledenu salamuru, pa sladoled mešajte oko pola sata. Sipajte ga u posude i stavite u zamrzivač.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Iskreno ja ovde nista nisam shvatila,sta sa cim pome?ati. ,jeli toplo ili hladno? sta je salamura ,gde sta da ubacim ,objasnite molim vas da vas i bog razume!