Start Glavna jela Rigatoni na drugi način

Rigatoni na drugi način

Clipboard20

Pripremа:
1. Testeninu skuvati u slanoj i malo pouljenoj vodi da omekša, ali ne i da se skroz skuva. Potom je isprati hladnom vodom i ocediti.
2. Na maslinovom ulju kratko propržiti praziluk iseckan na kolutove, pa dodati mleveno meso i začine. Dinstati oko 10 minuta.
3. Zatim dodati marinirane sojine ljuspice i kuvani paradajz. Ostaviti da se krčka na laganoj temperaturi dok se ne zgusne (10-15 minuta).
4. Vatrostalnu posudu premazati uljem, testeninu poređati uspravno i gusto jednu do druge.
5. Preko testenine sipati sos od mesa i što više ugurati u rupe testenine, a zatim posuti rendanom mocarelom i parmezanom.
6. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok se sir ne otopi i dobije boju.
7. Testeninu ostaviti da se malo prohladi, a potom je servirati sa svežim bosiljkom.

Recept Zuzane Grnje iz Bačkog Petrovca
Recept Zuzane Grnje
iz Bačkog Petrovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!