Start Predjela Rolnice sa viršlama i parmezanom

Rolnice sa viršlama i parmezanom

Clipboard04

Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmrviti kvasac sa po kašičicom šećera i brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa kiselom pavlakom i parmezanom, dodati so i nadošli kvasac.
3. Zatim postepeno i naizmenično dodavati preostalo mleko i brašno dok se ne umesi glatko testo koje se odvaja od prstiju.
4. Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik debljine 7 mm.
6. Iseći na pravougaonike 7×8 cm.
7. Viršle preseći napola, tako da se od jedne viršle dobiju dve manje.
8. Na kraj svakog pravougaonika staviti viršlu, a gornji deo zaseći na više mesta pa urolati.
9. Na isti način oblikovati još rolnica, pa ih poređati završecima okrenutim ka dole u pleh obložen pek-papirom.
10. Premazati umućenim jajetom i posuti po želji susamom.
11. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Recept Marine Zdravković iz Kragujevca
Recept Marine
Zdravković iz
Kragujevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!