Start Glavna jela Rolovana patka

Rolovana patka

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (nema glasova za recept)

Loading ... Loading ...
rolovana patka

Priprema:

1. Patku pažljivo otkostiti oštrim nožem, počevši od grudi, tako da se dobije jedan veliki komad mesa. Potom otkošćeno meso posoliti i posuti mešavinom začina.
2. Filete piletine iseći na tanke šnite, posoliti i začiniti.
3. Na komad pačetine poređati pileće filete, a samo sa jedne strane staviti slaninu isečenu na tanke šnite. Preko slanine poređati suve šljive.
4. Meso urolovati tako da šljive budu u sredini. Rolat učvrstiti kuhinjskim koncem i uviti u foliju.
5. Pripremljeno meso staviti u pleh ili tepsiju, pa nasuti malo vode (tokom pečenja po potrebi dodavati vodu).
6. Rolat peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok meso ne omekša i ne porumeni.
7. Gotovu pačetinu ohladiti i skinuti konac, pa seći na šnite i služiti sa podvarkom ili pečenim krompirom.

milena vurdelja   iz idvora
Recept Milene Vurdelje iz Idvora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!