Start Pića Čajevi Ruski, sa rakijom ili cimetom: Dodajte čaju nove ukuse!

Ruski, sa rakijom ili cimetom: Dodajte čaju nove ukuse!

caj sa cimetom

Donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata – mešavine sa čajevima, sa kojima ćete od običnih biljčica dobiti sasvim nove napitke.

Čajevi su jedan od najboljih izbora za zagrejavanje zimi – zdravi su, mirisni, umiruju, greju i kosti.

Čaj sa rakijom
Možda još niste čuli za ovu mešavinu, ali mi smo je isprobali i garantujemo dobar napitak. Potrebno je samo da skuvate čaj kao i obično (najbolje od mente), procedite, pa kada se tek malo ohladio uspite rakije. (odnos čaja i rakije bi trebao biti 1:4 ili manje). U zavisnosti od vrste rakije možete je kombinovati sa različitim čajevima. Ovaj napitak će vas garantovano dobro zagrejati, ali samo ne preterujete.

Ruski čaj
Ovaj čaj je vrlo ukusan, začinski napitak. Da biste napravili miks prašak za ovaj čaj potrebno vam je: 2 šolje multivite, cedevite ili sličnog praha na bazi narandže, pola šolje instant čaja po izboru, 1 ¼ šolje šećera, 1 kašičica cimeta i pola kašičice mlevenih karanfilčića.

Sve sastojke pomešajte u posudi i čuvajte u teglici. Potrebno je da samo pomešate 2 do 3 kašičice ove smese u šolji vruće vode, dodate malo limuna i ako niste imali mleveni sada ubacite koji celi karanfilčić. Ukoliko je potrebno napitak možete i procediti.

Napitak za snagu
Za ovaj čaj za jačanje imuniteta i za snagu treba vam: 230 ml vruće vode, sok isceđen iz pola narandže, malo cimeta u prahu (ili 1 štapić cimeta), 1 kašičica meda, 1 kašičica čaja od mente. Prelijte mentu vrelom vodom i ostavite poklopljeno 10 minuta. Procedite, pa u čaj dodajte sok od narandže, med i malo cimeta (ili štapić). Pijte toplo.

Čaj protiv mučnine
Grčevi u stomaku i mučnina mogu se pojaviti i u hladnijim danima zbog prehlade. Da biste umirili stomak pozovite u pomoć bosiljak i med. Skuvajte čaj od bosiljka (na 250 ml kipuće vode par svežih ili sušenih listova). U proceđen čaj dodajte med, promešajte i pijte u gutljajima lagano.

Izvor: Lifepressmagazin
Foto: Flickr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!