Start Fit&food Food 10 FIT&FOOD predloga za brz i zdrav doručak

10 FIT&FOOD predloga za brz i zdrav doručak

Autorka: Daniela Stamenković, web urednik
Autorka: Daniela Stamenković, web urednik

Verujem da svi znate koliko je doručak važan i zbog čega bi trebalo da doručkujete što ranije: nakon noćnog odmora, idealno je “sredstvo” za pokretanje metabolizma i stvaranje energije potrebne za predstojeći dan.
Doručkom bi trebalo da unesemo oko 30% dnevnog unosa hrane, kako bi imali potrebnu energiju za obavljanje umnih i fizičkih aktivnosti.
Dokazano je da osobe koje konzumiraju doručak u ranim jutarnjim časovima imaju i zdraviji stil života, lakše kontrolišu telesnu težinu, ređe su depresivni i retko kad su izloženi emocionalnom stresu.
Najčešći izgovor za preskakanje doručka je manjak vremena (?!). Ukoliko imate vremena da skuvate kafu i zapalite cigaretu, imate vremena i da sebi pripremite doručak.

Evo nekoliko predloga za brz i zdrav doručak, priprema traje možda koji minut duže od kuvanja kafe i te cigarete.

DH
DH

Musli (ovsene kaše)
Hranjiv i ukusan doručak, sadrži vlakna i složene ugljene hidrate. Musli je idealan za dame koje paze na liniju i što je još važnije: doručkovanje ovsene kaše povećava osećaj sitosti tako da ćete pri narednom obroku uneti mnogo manje kalorija.
Musli kombinujte s nemasnim jogurtom ili bademovim mlekom, ako volite slađe kaše dodajte malo pirinčanog slada ili stevie.
Za nutritivno bogatiji doručak dodajte orašasto voće ili semenke.
Od začina sjajno ide cimet (ubrzava metabolizam).

RECEPTI:
FIT&FOOD žitarice sa voćem i semenkama
3 recepta za musli

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!