Start Predjela Slane torte i kolači Sa nestrpljenjem je očekujemo za trpezom – tost torta

Sa nestrpljenjem je očekujemo za trpezom – tost torta

Slana torta sa tost hlebom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 minuta
  • mirovanje 8 h
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

2 tost hleba
400 g majoneza
400 g kisele pavlake
3 veća kisela krastavca
4 tvrdo kuvana jajeta
300 g šunke
50 ml kečapa
300 g kačkavalja
so, biber

Priprema:

1. Dobro sjediniti majonez i pavlaku, začiniti prema ukusu i još jednom promešati. Pripremljenu smesu podeliti na tri jednaka dela.
2. U prvi deo fila dodati sitno seckane kisele krastavce i rendana jaja, pa sjediniti.
3. U drugi deo fila dodati sitno seckanu šunku i kečap, pa dobro promešati.
Finalni postupak
1. Pleh ili kalup četvrtastog oblika (sa većim ivicama) prekriti alu-folijom pa poređati sloj tosta.
2. Premazati filom sa kiselim krastavcima i rendanim jajima.
3. Na fil poređati još jedan red tosta.
4. Ravnomerno premazati filom od šunke i kečapa.
5. Poređati red tost hleba i premazati trećim delom fila (samo pavlaka, majonez i začini).
6. Preko toga naneti rendani kačkavalj (ostaviti malo kačkavalja za dekoraciju).
7. Tortu prekriti alu-folijom i ostaviti u frižideru najmanje šest sati.
8. Izvaditi tortu iz pleha ili kalupa i preneti na veću tacnu (ukloniti alu-foliju, koja može poslužiti tako da se torta lakše izadi iz pleha.
9. Ivice prekriti kačkavaljem i dekorisati po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

6 KOMENTARI

  1. Ne znam ni sama koliko sam ovih tost torti napravila? Jedno vreme smo samo nju uvek posluživali. Sad sam se podsetila da bih mogla ponovo da je napravim.

  2. Lagana za napraviti ali dosta jaka. Mi ponekad slicno pravimo, ali koristimo manje kolicine i umesto tosta rendamo kuvani krompir.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here