Start Glavna jela Safalada sa taranom

Safalada sa taranom

safalada

Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk, pa propržiti na malo ulja.
Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok luk ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
2. Za to vreme, u drugoj posudi kratko propržiti taranu (ukoliko se koristi domaća).
3. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, a papriku na kockice, pa sjediniti sa lukom.
4. Zatim dodati iseckan paradajz, taranu i začine po ukusu. Preliti vodom da ogrezne i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi.
Tokom kuvanja dolivati vodu po potrebi.

Finalni postupak:
1. Kad je povrće skuvano, dodati safaladu iseckanu na kolutove, pa kuvati još nekoliko minuta dok ne omekša.
Poslužiti toplo.

Recept Lasla Pintera iz Temerina
Recept Lasla Pintera iz
Temerina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!