Start Zanimljivosti Samo jedna kašičica ovog začina pomaže pri skidanju kilograma!

Samo jedna kašičica ovog začina pomaže pri skidanju kilograma!

kumin

Da li znate da samo kašičica kumina pomaže da izgubite suvišne kilograme. Ovo je odlična vest za sve one koji žele da dostignu i održe vitku liniju.

Najnovija istraživanja pokazala su da kumin koji se kroz istoriju koristio kao začin i lek, može biti odličan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma.

Istraživanje koje je sprovedeno na iranskom medicinskom univerzitetu Šahid Sadugi pokazalo je neverojatne rezultate. Samo kašičica kumina dnevno pomaže u mršavljenju, smanjuje procenat masnog tkiva i snizava nivo holesterola.

U istraživanju je učestvovalo 88 žena, koje su bile podeljene u dve grupe. Obe grupe su tokom tri meseca unosile 500 kalorija manje dnevno, ali je jedna grupa žena svakodnevno konzumirala i jogurt pomešan s kašičicom kumina, piše prevention.com.

Bolje rezultate u mršavljenju je pokazala grupa koja je koristila kumin. Ta grupa imala i manji procenat masnog tkiva, od oko 14,64 posto (čak tri puta više od grupe koja nije koristila kumin) što pokazuje da ovaj začin ima svojstva koja pomažu topljenju masnih ćelija. Grupa koja je koristila kumin imala je i manji nivo holesterola.

Kako je kumin dao tako neverovatne rezultate? Ovaj začin je bogat fitosterolom, supstancama za koje se zna da smanjuju apsorpciju holesterola u telu. Autori studije takođe nagađaju da kumin može i da ubrza metabolizam.

Osim kao dodatak jogurtu, kumin možete konzumirati i kao začin za salatu, kao dodatak majonezu ili ga dodati sosovima.

Izvor: Stvarukusa
Foto: Flickr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!