Start Glavna jela Sarma s tunjevinom

Sarma s tunjevinom

Clipboard14

Priprema:
1. Sitno seckan praziluk propržiti na ulju, dodati pirinač, crvenu papriku i začiniti po ukusu.
2. Kad se pirinač skuva, skloniti sa ringle, dodati konzervu tunjevine i promešati.
3. Listove kupusa filovati i zavijati sarmice, pa ih ređati u zemljanu posudu.
4. Zaliti čašom vode u kojoj je stajao kupus i po potrebi dodati još vode, toliko da pokrije sarmice.
5. Peći na 150°C dok voda ne uvri.
Napomena:
Ukoliko je kupus svež, popariti ga vrelom vodom pomešanom sa 1/2 kesice limuntusa da listovi omekšaju

Recept Nadice Ilijevske iz Velesa
Recept Nadice
Ilijevske iz
Velesa

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!