Start Glavna jela Sarma sa tunjevinom

Sarma sa tunjevinom

Clipboard21

Priprema:
1. Odvojiti tanje listove kupusa, za filovanje.
2. Potom na ulju propržiti sitno seckan praziluk, pa kada omekša, dodati pirinač i promešati.
3. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Na kraju dodati alevu papriku i sve lepo promešati.
4. Kad se smesa dobro uprži, skloniti tiganj sa ringle, te dodati jednu konzervu tunjevine i promešati da se sve izjednači.
5. Filovati listove kupusa i savijati ih u rolatiće. Sarme ređati u šerpu i dobro ih sabiti i pritisnuti.
6. Zaliti sarmice čašom rasola i dodati vode toliko da ogrezne.
7. Zapeći u rerni na 150°C dok voda ne ispari.

Recept Nadice Ilijevski iz Velesa
Recept Nadice
Ilijevski iz Velesa

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!