Start Zanimljivosti Saveti kako da napravite što zdraviji sladoled

Saveti kako da napravite što zdraviji sladoled

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Kako napraviti što zdraviji sladoled?

#1 Voće kao što su banana i avokado daju dobru “podlogu” sladoledu bez mnogo kalorija.

#2 Upotreba kokosovog ili bademovog mleka smanjuje količinu masnoće kao i šećera u sladoledu.

#3 Jogurt (nemasni, npr. Ella) takođe smanjuje masnoću, kremaste je teksture, a sadrži mnogo proteina, vitamina i minerala koji su neophodni u ishrani.

#4 Stevija (niskokalorijska zamena za šećer iz istoimene biljke) odlična je zamena za veoma štetni beli šećer, a uvek možete dodati slatkasto sveže ili suvo voće (kajsije, banane).

#5 Pošto deca vole sladoled na štapiću, postoje razni kalupi koji olakšavaju njegovo pravljenje kod kuće.
Osnovni i jedini sastojak za ove sladolede može da bude voće. Kada se voće iscedi i stavi u kalupe, dobija se ledena poslastica sličana sladoledu “Rumenko”, ali bez i jednog zrna kristalnog šećera.

RECEPT PLUS
Viktorija Bekam preporučuje sladoled

Bez obzira na to koju vrstu sladoleda pravite kod kuće, on će uvek biti zdravija i nutritivno bolja opcija od kupovnog.
Za decu je sladoled dobar izbor za užinu jer može da sadrži voće mnogo vitamina i mlečne proizvode koji obiluju kalcijumom.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!