Start Zanimljivosti Saveti kako treba podgrevati hranu!

Saveti kako treba podgrevati hranu!

mikrotalasna

Čaroliju koju ste u kuhinji stvorili možete uništiti u svega par sekundi pogrešnim načinom podgrevanja hrane. Neka jela zagreju se brzo i jednostavno u mikrotalasnoj bez promene ukusa, dok se oko drugih treba malo više potruditi kako bi sačuvali ukus. Hranu poput jaja i ribe nikad ne biste trebali podgrevati. Evo, nekoliko saveta:

Šnicla

Dobra šnicla neće postati bolja ako ispečena ‘prespava noć’ u frižideru, ali sutradan može biti podnošljivo dobra ako je narežete na manje delove i zagrejete na tiganju s malo masnoće.

Pečeno povrće

Jednog pravila se uvek držite: ako je nešto pečeno u rerni, onda je to jelo najbolje i podgrevati u rerni. A kada je reč o pečenom povrću, zapamtite da ćete ga vratiti u život jedino ako ga zagrejete u rerni.

Testenina

Mikrotalasna nikako nije dobar izbor za podgrevanje testenine jer će je isušiti. Ako ne želite testeninu jesti hladnu, najbolje je zagrejte u tiganju s malo masnoće.

Kafa

Ako baš morate, podgrejte je na nekoliko sekundi u mikrotalasnoj, ali imajte na umu da joj ukus sigurno neće biti isti kao kad je sveža.

Jaja

Nikad, ali baš nikad ne biste smeli podgrevati jaja. Jedite ih hladna, ukus im neće biti bitno drugačiji.

Riba

Jedino gore od podgrejanih jaja je podgrejana riba. Nemojte ni pomišljati na to da je podgrejete. Ribu možete jesti i hladnu, a ako ne znate šta biste s njom, iskidajte je na komadiće i napravite salatu.

Palačinke i pohovana piletina

Njih bez problema možete zagrejati u toploj rerni. Pohovanu piletinu nemojte nikada podgrevati u mikrotalasnoj jer će se meso isušiti i postati gumeno.

Pica

Šta god da planirate, držite se dalje od mikrotalasne. Nije dobra ideja ni rerna, jer će vam to oduzeti previše vremena budući da morate čekati da se ona zagreje. Najbolje bi bilo komad pice zagrejati na srednje jakoj vatri u pokrivenoj posudi na tri, četiri minuta.

Supe i variva

Supe nemojte pogrevati u mikrotalasnoj, već na štednjaku na srednje jakoj vatri. Ako se radi o gustoj supi ili varivu, pre podgrevanja dodajte u posudu malo vode da ne zagori i ne zaboravite mešati.

Izvor: Tportal

Foto: Pinterest

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!